Herregårdssten - stenpris.dk

Brosten prissammenligning

Brosten (også kaldet kopsten) er en betonsten og granitsten som ofte bruges i forbindelse med et større belægningsmønster. Kopsten er gode at anvende i forbindelse med andre belægningssten og er nok oftest set brugt som samlesten mellem havefliser. En brosten har mange funktioner og kan bruges både i et mønster såvel som til kanter, border eller andre kreative tiltag.

📢 Brosten ses også tit i gade billedet, hvor de fylder store områder eller parkeringspladser.

Størrelse
Farve
Sorter efter:

Brosten fås i flere tykkelser, men er mest kendt for sin 10x10x5 størrelse, som gør den nem at regne ind i sine belægningsplaner. Skal man for eksempel ligge en flisegang, kan stenen udnyttes sammen med helt andre størrelser sten, som en 50x50 flise hvor brostenen kan danne en ramme om flisen, eller til en simpel gangsti.

Brosten udnyttes oftest i et populært læggemønster kaldet et rådhusmønster.

Brosten anvendelse

Brostenens bedste funktion er at blive udnyttet i forbindelse med andre belægningssten eller betonfliser, og der henvises næsten altid til et meget populært mønster kaldet en rådhusbelægning eller et rådhusmønster.

Et rådhusmønster består af størrer havefliser, som typisk er kvadratiske i størrelserne. Disse havefliser kunne eksempelvis være 30x30 havefliser, 40x40 havefliser, 50x50 havefliser eller måske helt op til 60x60 havefliser. Rådhusmønsteret er smart i sin anvendelse fordi at mønstret kan repeteres så mange gange som det ønskes. Mønstret består i bund og grund af at de store havelifser bliver omkranset af brostenen og danner dermed en ramme omkring fliserne.

Brosten typer

Brosten fås ligesom mange andre belægningssten i flere farver, og findes oftest i kopsten grå og kopsten sort. Derudover findes brosten typisk i to typer af sten. Brosten granit eller brosten beton.

Brosten Beton

Beton består af knuste stentyper, som sand og andre aggregater. Dette er så blandet med en cemet-vand pasta, som resultere i beton. Beton er derfor ikke et naturmateriale, men kunstigt skabt af mennesker.

Brosten Ganit

Granit er derimod et naturmateriale som kræver nogle meget specifikke elementer af naturen for at blive skabt. Det består i hovedtræk af krystaller med feldspat og er en vulkansk bjergart. Dette størkner langsomt og bliver ved bevægelser bragt op til jordens overflade.