Sammenlign før du køber

Stabilgrus

Vi indhenter priser på de mest kendte leverandører af stabilgrus.

Vi sammenligner priser på stabilgrus i big bags, da det typisk også afslører den billigste forhandler.
stabilgrus

Billigste forhandlere af stabilgrus

I tabellen vises de billigste forhandlere af stabilgrus. 
Forhandler
Pris / 5 kubikmeter
Pris / 10 kubikmeter
Pris / 50 kubikmeter
Gå til tilbud
BILLIGSTE FORHANDLER
davidsen logo
5.580 kr.
/ 5 kubikmeter
11.160 kr.
/ 10 kubikmeter
55.800 kr.
/ 50 kubikmeter
fc beton logo
7.792,4 kr.
/ 5 kubikmeter
15.584,8 kr.
/ 10 kubikmeter
77.924 kr.
/ 50 kubikmeter
havehandel.dk logo
8.055 kr.
/ 5 kubikmeter
16.110 kr.
/ 10 kubikmeter
80.550 kr.
/ 50 kubikmeter
gruslevering.dk logo
8.055 kr.
/ 5 kubikmeter
16.110 kr.
/ 10 kubikmeter
80.550 kr.
/ 50 kubikmeter
10-4 logo
10.071 kr.
/ 5 kubikmeter
20.142 kr.
/ 10 kubikmeter
100.710 kr.
/ 50 kubikmeter
frishop logo
10.125 kr.
/ 5 kubikmeter
20.520 kr.
/ 10 kubikmeter
102.600 kr.
/ 50 kubikmeter
homeshop logo
11.151 kr.
/ 5 kubikmeter
22.302 kr.
/ 10 kubikmeter
111.510 kr.
/ 50 kubikmeter
1 big bag svarer til 0.5 kubikmeter | 2 big bags svarer 1 kubikmeter

Indholdsfortegnelse

There are no headings in this document.

Pris på stabilgrus: Hvor meget koster stabilgrus?

Stabilgrus er et økonomisk grusprodukt, der er velegnet som stabiliserende underlag til indkørsler, flisebelægninger og endda grusveje.

Stabilgrus består af en afbalanceret blanding af småsten og sand, som er sorteret efter kornstørrelse. Du kan vælge mellem to typer stabilgrus, enten med kornstørrelser på 0-16 mm eller 0-32 mm.

Prisen afhænger af den ønskede mængde stabilgrus. Generelt er det billigere at bestille større mængder. Hvis du har behov for bundsikringsgrus, stabilgrus og afretningsgrus, kan det også være billigere at bestille dem samlet.

Anvendelse af stabilgrus

Stabilgrus er et grusmateriale, der primært anvendes som stabiliserende underlag ved forskellige typer af belægninger, især flisebelægninger.

Stabilgrus er også en holdbar løsning, der vil bringe glæde i fremtiden, både til indkørsler og terrasser. Selv til indkørsler, hvor der er tungere køretøjer involveret, foretrækkes stabilgrus som et pålideligt valg, dog med en lidt tykkere lagtykkelse.

Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge?

Mængden af stabilgrus, du har brug for, afhænger af både det areal, der skal belægges, og typen af belægning, der skal anvendes.

Anbefalingen for tykkelsen af stabilgruslaget til en terrasse er normalt mellem 10-15 cm, mens et stabilgruslag til en indkørsel bør være mindst 20 cm tykt. Hvis der er tungere køretøjer involveret, anbefales et endnu tykkere lag.

For at beregne mængden af stabilgrus i kubikmeter, skal du multiplicere arealet (længde x bredde) med tykkelsen.

Husk at medtage, at stabilgruset skal lægges i et tykkere lag, da det vil blive komprimeret under stampning. En tommelfingerregel er at regne med 1,3 gange den ønskede tykkelse, du vil ende med. Så hvis du ønsker et stabilgruslag på 20 cm til en indkørsel, skal du derfor lægge 26 cm stabilgrus før stampning.

Er stabilgrus en nødvendighed?

Lejlighedsvis kan man se selv nyere flisebelægninger, hvor fliserne enten er placeret skævt eller ikke ligger helt plan. Dette skyldes sandsynligvis, at stabilgruset er blevet sparet væk, ikke er blevet tilstrækkeligt komprimeret eller er blevet lagt i et for tyndt lag.

Stabilgrus er afgørende for at sikre, at flisebelægningen forbliver stabil og holder sig sådan i mange år fremover. Stabilgrus er altid nødvendigt ved lægning af flisebelægninger.

Afhængigt af underlaget, hvor belægningen skal anlægges, kan det også være nødvendigt at anvende bundsikring under stabilgruset. Bundsikringsmateriale anvendes typisk, når jorden er meget porøs eller i områder med høj fugtighed.

Hvis jorden er porøs, anbefales bundsikringsgrus. Hvis jorden er fugtig, anbefales drængrus (også kendt som filtergrus). Et vådt og porøst underlag, selv med en tilstrækkelig og korrekt behandlet lag stabilgrus, kan over tid skade flisebelægningen, medmindre der er blevet sikret med bundsikring.

Vælg det rette grusmateriale til den passende opgave

Grus er en af de mest afgørende materialer inden for både byggeri og anlæggelse af haver. Dog er grus ikke en ensartet størrelse generelt set, da der findes en specifik form af dette materiale til næsten enhver opgave.

Grus består grundlæggende af en kombination af småsten og sand og findes i rigelige mængder mange steder i Danmark, især ved de store grusgrave.

Et eksempel på dette er det betydelige rekreative område Hedeland, der strækker sig mellem Tåstrup og Roskilde, som blev etableret på det, der engang var en af landets største grusgrave.

Solidt fundament til belægning

Når du ønsker at lægge fliser eller belægningssten, er det vigtigt at bruge et stabilt underlag af stabilgrus. Et lag af stabilgrus med en tykkelse på cirka 10-15 cm skal lægges som fundament, og derefter placeres et lag af brolæggergrus eller afrettersand ovenpå, før fliser eller belægningssten lægges.

En kombination af sten og sand

Stabilgrus er et materiale, der udvindes fra havbunden. Det består af en blanding af sten og sand, der inkluderer knust granit, og har en kornstørrelse på 0-32 mm.

Stenpris.dk - Din prissammenligner for belægningssten
Stenpris.dk ansvarsfraskriver sig at kunne holdes ansvarlig for priserne fundet på siden.

Vi henter og opdatere løbende priserne fra leverandørene hvilket kan resultere i at priserne i mellemtiden kan være ændret og afhænge af tilvalg eller fravalg af rabatter fra leverandørens side.
© 2023 Stenpris.dk