Er du på udkig efter sten som ikke typisk har en slået kant, som de fleste herregårdssten har, kan du se på en sten som en brosten. Brosten kan også med stor succes bruges sammen med herregårdsstenen til at danne det helt rigtige mønster.
Her på siden får du et overblik over diverse herregårdsstens typer, altså er det en blanding af farver og størrelser som du vil se prissammenlignet. Klik på den størrelse og pris som passer ind i dit behov og se dit herregårdssten tilbud.
Om herregårdssten
Der er ingen tvivl om at herregårdsstenen er en af de mest populære sten at bruge i belægningsprojekter. Dette skyldes stenens evne til at kunne bruges i et væld af forskellige mønstre og udtryk. Stenens farvevarianter, som herregårdssten gråmix og herregårdssten rødmix gør at du på egen hånd kan bestemme det visuelle udtryk du ønsker din belægning skal afgive. Du kan gå den stilrene vej og bruge samme farve til hele din belægning, eller du vælge at blande farverne på tværs af hinanden for at få et mere originalt udtryk.
Herregårdsstenen er så brugt at du nok knapt kan kigge ud af vinduet uden at få øje på et par herregårdssten i den ene eller den anden sammensætning.
Anvendelse af herregårdssten
Stenen kan bruges i rigtigt mange forskellige typer projekter, dog skal man alt efter opgaven være opmærksom på tykkelsen af stenen. Er det eksempelvis til brug på en terrasse, er det ikke nødvendigvis et krav at stenen er tyk. Er det derimod til brug i en indkørsel, vil det være fornuftigt at vælge en sten med en god tykkelse, for at sikre at stenen kan holde til trykket fra eventuelle biler, eller andet som skal igennem en indkørsel.
Man vil også se stenen brugt i mange haver, til at danne hele flader eller stier. Herregårdsstenen er fantastisk i brugen i haven generelt. Du kan indramme dine planter og bede med stenen. Man kan også anvende andre stentyper sammen med herregårdsstenen i haven.
Vedligeholdelse af herregårdssten
En af de mange fordele ved herregårdsstenen det lave behov for vedligeholdelse.
Netop på grund af sine nemme vedligeholdelse, vælger mange stenen frem for træ til eksempelvis en terrasse eller forhave. Træet skal vedligeholdes og vil kræve et arbejde at holde pæn, som stenen slet ikke behøver. Dog må du ikke blåt lade stenen hen, den skal selvfølgelig også have din opmærksomhed så den ikke falmer og stadig holder sig pæn.
Herregårdssten kan blive offer for alger såvel som alle andre stentyper kan. Algerne vil ofte dukke op på de sten som over en længere periode er fugtige, hvor algerne vil kunne gro. Oplever du dette, og måske har et hjørne hvor solen ikke kan komme frem og klare problemet for dig, kan du risikere at du skal anvende algefjerning på stenen. Algefjerning er nemt at skaffe og anvende, påfør blot algefjerneren på stenen mens stenen stadig er fugtig.
Herregårdsstenens historie
Historien bag herregårdsstenen er en besværlig en af slagsen. Der er flere historier og teorier om hvorfor vi anvender og elsker herregårdsstenens udseende. Dog er der en rød tråd i disse historier, hvilket består af at man altid har haft en beundring for hvordan vores forfædre har belagt de stier og veje som selv den dag i dag har god funktionalitet. Det rustikke udtryk som herregårdsstenen giver, har betaget os, og vi har taget stenen til os grundet dens robuste og flotte udseende. Stenen har visuelt ikke ændret sig meget igennem historien, derimod har materialet for at lave stenen været udskiftet mange gange undervejs til at finde den sten vi i dag kender som herregårdssten, som kan anvendes på et utal af overfalder, om det skal være smukt at se på, eller funktionelt og stærkt i sit materiale.
Leverandører på herregårdssten
Der er et stort omfang af leverandører på herregårdssten. Vi har forsøgt at indkapsle de fleste af dem her på vores side. Du finder blandt andet herregårdssten fra silvan, herregårdssten fra xl byg, herregårdssten fra jem og fix og mange flere kendte leverandører.