Fliser

Almindelige havefliser af beton er en blanding af cement, grus og tilslag i form af sten. De er aflange eller kvadratiske og kommer i mange forskellige størrelser.

De mest almindelige størrelser er:
30x30 cm, 20x40 cm, 40x40 cm, 25x50 cm og 50x50 cm.

Tykkelsen på havefliser er oftest 5 cm og opefter, dog kan havefliser godt findes med en lavere tykkelse end 5 cm.

     

Havefliser i belægning
På billedet ses en haveflise i størrelsen 50x50. Havefliser findes i mange forskellige størrelser, alt efter behovet.

Havefliser tilbud:

Filtrer størrelser: Ryd alle
Brug detaljeret filter
Filtrer farver: Ryd alle
Sorter efter:
Fliser findes desværre ikke i de valgte størrelser og farver.

Se alle farver Fliser i de valgte størrelser
 • 10-4-byggecenter
  Størrelse
  25x50x5
  Farve
  Grå
  stk. pris
  1.56 DKK
  m2. pris

  IBF modul 50 betonflise grå

 • 10-4-byggecenter
  Størrelse
  40x40x5
  Farve
  Grå
  stk. pris
  2.72 DKK
  m2. pris

  IBF modul 40 betonflise grå

Når du ligger havefliser

Der er ikke stor forskel på hvordan du ligger belægningssten, om det er store havefliser, eller mindre sten som herregårdssten. For at spare dig selv for en masse arbejde og bekymring, er det altid vigtigt at du har fundamentet iorden før du ligger dine sten. Lav derfor altid dit grundarbejde først, ved evt. at tegne og ligge en plan.

Når du har en plan og dine idér på plads, er det faktisk forholdsvis nemt at ligge havefliser. Du skal altid sørge for at få gravet alt muldjord væk først. Hvis ikke du graver muldjorden væk først, kan du opleve at dine sten flytter sig, skrider og vil ligge ujævnt. 

Herefter bruges der typisk noget bundsikringsgrus og noget stabilgrus, for netop at sikre at fondamentet er sikkert og korrekt. Oven på stabil og bundsikringsgruset placeres et lag af afretningssand hvorpå du påfører din haveflise.

Mængden af bundsikringsgrus, stabilgrus og afretningssand variere alt efter hvad dit projekt består af. Er det til en indkørsel, kræver det lidt mere end det eksempelvis vil gøre til en terrasse, da der er meget mere belastning på indkørslen end der vil være på terrassen.

 

Vedligeholdelse af havefliser

Når du skal vedligeholde og rengøre dine havefliser kan du selv vælge hvordan du vil gøre det. Du kan gøre det på den gode gamle måde og bruge ren knofedt, eller gøre som mange andre og udnytte vandstrålingsværktøj som en højtrykrenser. Man skal dog være en smule forsigtig med en højtrykrenser, og højest have en vinkel på 30° i forhold til belægningen, da du ellers risikere at skylle fugesand og jord væk.

Den gammeldags knofedt metode, er den meste sikre og nok også den mest miljøvenlige metode at anvende til vedligeholdelse af dine havefliser. Gøres dette jævntligt vil resultatet også være det bedste, da du selv kan kontrollere at få fjernet alger, mos og ukrudt omkring dine fliser.

Døjer du med alger, kan du med stor frodel forsøge dig med at "slibe" algerne af. Det kan eventuelt gøres ved at strøge sand udover dine fliser og bruge sandet som en form for slibepapir, og give fliserne en god omgang. Alternativt kan du selvfølgelig også anvende algefjerner, vær dog opmærksom på at du bruger det rette produkt til netop dine fliser.